Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2009 12:49 - Газовата криза в Пловдив
Автор: potv Категория: Новини   
Прочетен: 1174 Коментари: 0 Гласове:
0



Областният управител Тодор Петков свиква работна във връзка с преустановените доставки на природен газ за Република България и въвеждането на ограничителен режим в ползването му. Тя ще се проведе на 8 януари 2009 г. от 11 ч. в Областна администрация.
„Свиквам работната среща, за да направим оценка на създалата се обстановка в областта при тези условия”, заяви Тодор Петков. На съвещанието утре ще бъдат уточнени потребителите, оставащи да работят на газ и нямащи алтернативно гориво. Ще бъдат направени изводи от оценката на риска при спряло газоподаване за газопреносната мрежа и потребителите. Ще се уточни осигурен ли е санитарен минимум за природен газ за захранване на детските градини, училища и лечебни заведения в областта. Ще бъде направена оценка на възможностите за приоритетно подаване на газ за детските градини, училищата и лечебните заведения. Ще се уточни има ли наличен график за количествата газ, които ще бъдат подавани на потребителите.
Областният управител е поканил за участие в срещата Йорг Зофелнер-председател на УС на „ЕВН България Топлофикация” ЕАД, Стоян Пехливанов - изп. директор на КЦМ АД, Христодулос Цилопулос – изп. директор на „Дружба Стъкларски заводи” АД, Славчо Атанасов – кмет на Пловдив, Ясен Христозов – директор на регион Пловдив, „Ситигаз България” АД, Христо Грудев – кмет на Асеновград, Димитър Василев – изп. директор на „Газоснабдяване Асеновград” АД, Ангел Папазов – кмет на Първомай, Недялка Тодорова, изп. директор на „Газоснабдяване Първомай” АД, Александър Буздрев, началник на Регионалния инспекторат по образование, Георги Божиков, директор на Регионалния център по здравеопазване, Атанас Атанасов-директор на Териториална дирекция „Гражданска защита”.
„ЕВН България Топлофикация” ЕАД е изпратила писмо до областния управител Тодор Петков с искане за въвеждане на ограничителен режим във връзка с намалените доставки на природен газ от 6 януари 2009 г., 16 ч. Писмото е изпратено и до кметовете на Пловдив Славчо Атанасов и Асеновград Христо Грудев, както и до министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов. „Уведомяваме ви, че от 6 януари 2009г. временно ограничаваме снабдяването на топлинна енергия поради силните ограничения в доставките на газ от доставчика ни „Булгаргаз” ЕАД. Поради това като първа стъпка се налага дружеството да прекрати снабдяването на индустриалните клиенти с пара. Всички абонатни станции на домакинствата ще бъдат настроени така, че температурата в помещенията да бъде намалена с около 20%. Снабдяването на училища, детски градини и болници с топлинна енергия се запазва в обичайните количества. В „ЕВН България Топлофикация” ЕАД вече е започната подготовка на работа с мазут”, се казва в писмото.



Тагове:   пловдив,   криза,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: potv
Категория: Новини
Прочетен: 3552262
Постинги: 2823
Коментари: 1206
Гласове: 1821
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031