Авария в "Топлофикация" остави на студено Бургас

Проблемът възникнал заради преминаването на дружеството от газ на мазут
7 яну 2009 13:22,
34
Авария в "Топлофикация" остави на студено Бургас
Снимка: БГНЕС

В "Топлофикация-Бургас" е аварирал салников компенсатор на топлопровод, захранващ целия град, съобщиха от дружеството.

Проблемът възникнал в резултат на рязкото понижаване на температурата, подавана към града предизвикано заради ограничените доставки на природен газ през последните дни.

В момента аварийните групи работят и ще положат всички усилия за отстраняването на повредата в комплекс "Славейков".

В целия град няма топлоподаване, но температурата в жилищните блокове, детските градини и болниците до утре няма да се понижи драстично, обещават от дружеството.

Щетите от аварията за "Топлофикация Бургас" засега са изключително големи, изчисляват се на около 4500 лв. на час.

От снощи дружеството подгрява мазут и до 2-3 дни ще има готовност за режим на работа с резервното гориво.

Ще има и ограничения на температурата на топлоподаването, но тя няма да падне под 70 градуса по Целзии към бургаските абонати.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ниските температури на тръбите-заради намаленото топлоподаване!И става авария! А не заради ниски външни температури.Докато се побутнат да си доставят мазут и да го затоплят-такъв е резултатът!
32
0
 
0
 
! Отговори
xaxaxa преди 15 години
shte minem na tok !!!!!
31
0
 
0
 
! Отговори
axxaxa преди 15 години
"авария" от ниските температури... айде бе миналата зима на -12 нямаше аварии сега спряха газта и има авария на 0 градуса... кой лажете бе ***?!? бял ден да не видят тия дето ни правят на маймуни аз да не сам балък
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прибирам се аз с колата и минавам покрай Метро/Техномаркет, след това Технополис и Билла и навсякъде свети, свети, свети. Защо големите потребители не си изгасят рекламите за две, три вечери, а карат обикновения народ да пести. Целият град е осеян с осветени реклами??? Защо не се спрат за няколко нощти??? Защо аз да пестя, който съм с малки деца, а магазина за техника да харчи като луд??? Кмете защо спиш??? Издай заповед за бързо и адекватно спиране на излишното потребление на ток??? Рекламата на Каменица (простираща се от 10 до 18 етаж на блока) отсреща защо свети???
29
0
 
0
 
! Отговори
Мозъка преди 15 години
Това са пълни глупости. Проблема няма нищо общо със спирането на газа.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kato otviyat krana s gaza~!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В края на крайщата кога ще оправят "аварията" в Бургас?
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
това, че ви намалиха часовете не ви дава право да превръщате форума в час по български. Има ли някакво значение от какъв род е думата "газ" , важното е че я нямааааааааааааааа . Сега си изключете и компютрите, вкл си печките или климатиците и гледайте да не претоварите и системите за електроподаване.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Газа, газът се използват за агрегатно състояние.Газта е дума определяща нефтен продукт!
24
0
 
0
 
! Отговори
Backo преди 15 години
баце, номер 19 - Някой, Моля те, провери какво пише в речника за думата "мед". Разграничават ли пчелния мед от метала мед.? Горивото газ от думата за газообразно състояние на веществата различава ли се.? Нещо и на мене не ми е ясно вече, а нямам речник под ръка, само спомените от училище.. :(Айди със здраве..
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напротив, тединка, заради такове като теб се налагат рестриктивните процедури по намаляване на топлоподаването, а и евентуално режим на тока. Щото всеки си мисли "Нека другите икономисват, аз ще се харча ток/топло на общо основание" и като разсъждават още 6000000 българи по този начин, ето го резултата. Защото такива лигли като теб са свикнали другите да се съобразяват с тях. Аз лично спирам климатика и изключвам парното в офиса, откакто стана белята с газа. Нищо не пречи да си толерантен и разбран във време на извънредна ситуация. Просто ще си облечеш малко повече дрешки в името на това трудното положение да продължи по-кратко. Вместо това нещата се задълбочават. Такова като теб, тединка, ако срещна на улицата, никакво разбиране няма да проява, щото си *** селска лейка, или поне успешно се държиш като такава.Моят принцип е да намаля разхода на енергия щом *** ни правителство смята, че това е решение. поне докато такова се намери. И ако поне 2000000 души мислят по подобен начин, до никакви ексцесии и режими на нищо няма да се стигне.
22
0
 
0
 
! Отговори
Тединка преди 15 години
Всички големи разбирачи се извъдихте. Заради такива като вас сме в такова положение сега. Номер 20 запази си *** коментари за у вас.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Dobre ste do6li na 14.01 v Sofiq !
20
0
 
0
 
! Отговори
Deni nost преди 15 години
До 15 и 16 . Браво момчета , много точно сте го казали 1 Лошото е ,че "тединките4 в държавата са много. Та затова трябва да измислите кратки и стандартни коментари та с тях да отговоряте на растащия брой тединки . Бъдете здрави !
19
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Вместо да ми се правите на умни и отворени, защо не проверите в правописния речник /в момента такъв имам пред мен/, може и тълковен, правоговорен или какъвт имате - там простичко е записано, че думата "газ" е единствено в мъжки род. Другото е за *** и бастуни, които спорят без да са прочели и една книжка в живота си.
18
0
 
0
 
! Отговори
do 17. преди 15 години
Защо още сега не отидеш при роднините на село и да спасиш Бургас от разрушителното си поведение.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 15 - думата "газ" е в женски род. Членува се газта, а не газа, газът и т.н. Макар че масово по телевизията чува да казват точно "газъ". Думата "г ъ з" е в мъжки род, независимо дали е на мъжко или женско тяло :Р .До 14 - да не ми пука за трафопоста. Пука ми за децата ми. Не искам да се разболяват. Тяхното здраве за мен е много по-важно. Ако гръмне трафопоста се изнасям. Отивам при роднини за около месец! А за да не гръмне трафопоста моля отговорните лица по проблема да си свършат работата. Нали имаше резерви от мазут до края на март??? А тя ква стана - вече няма топло, а някои топлофикации минават с номера, че има авария. Домати с колците не ям.До 9 - повярвай ми пробвала да живея на климатици. Топлината я няма. А да не говорим за комфорта от непрекъснатата топла вода. Така че мила не си за завиждане и ти!
16
0
 
0
 
! Отговори
Backo преди 15 години
Енергетик, бацка, ГАЗ е в мъжки род само във вица "Попитали радио Ереван кое е общото между БГ и Израел..? Отг. И двете страни имат проблеми с ГАЗА". Между другото - "бацка" в кой род е.? И аз не знам. Тединка - кака ми, ти ще го духаш. При пълно спиране на доставките и масово преминаване на отопление на ток (не е речено да е като тебе на климатик) - АЕЦ и прочие ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове наистина може да колабират. Кой какво ще духа тогава - не знам.....:-)Сладури всякакви...
15
0
 
0
 
! Отговори
Енергетик преди 15 години
Тединко, ти наистина си доста ***. Електричеството идва и от ТЕЦ, дори основното предназначение на ТЕЦ е производството на електроенергия, макар че едва ли знаеш какво е това. Всички ТЕЦ, КЕЦ, ВЕЦ, ПАВЕЦ и АЕЦ са включени в единната електропреносна мрежа на страната, тъй че твоят ток идва от много и различни места, непросветено пиле. И думата "газ" е в мъжки род, ако си ходила на училище поне това щеше да знаеш.
14
0
 
0
 
! Отговори
do 6. преди 15 години
Аман от селяни хич не и пукало за трафопоста.Ами почакай да гръмне и да остави няколко сгради без ток, че да видиш тогава как ти и сумати други селяци ще си топлите дечицата.Ама като гръмне ще почнете да ревете и да мрънкате.