Официално: край на газовата криза

Искаме недоставения газ на по-ниски цени
21 яну 2009 16:10,
21
Официално: край на газовата криза
Снимка: БГНЕС

В 14:40 часа министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров по препоръка на премиера Сергей Станишев официално обяви в присъствието на журналисти отмяната на режима за ограничено подаване на газ в България. От този момент ограниченията за подаване на газ за всички предприятия в страната отпадат.

Беше съобщено, че газопреносната система на страната към 14 часа днес вече работи на пълен капацитет, като количеството газ за България за денонощието е в рамките на 13,4 млн. куб. м, включително над 5 млн. от газохранилището в Чирен.

Петър Димитров обяви, че газът, който не ни е доставен по време на газовата криза, започнала на 6 януари сутринта, е в размер на 123 млн. куб. м. За това количество Булгаргаз ще настоява пред доставчиците то да бъде доставено на по-ниски цени от предварително договорените.

Вижте още

Кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 15 години
До 18: Ей русофоб марш в Турция да си миеш с ибрици или отди да лижеш американски на републиканците или черния *** след сране на Кондолиза Райс - хахахахахаха.Русофобите са врагове на България - черен печат на *** и турците - огън да попали враговете на България.
19
0
 
0
 
! Отговори
Asen Petrov преди 15 години
...kogato vremeto se stopli togava re6ixte problema...,duxaite supata...
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЕЕЙ ХОРАА! ВМЕСТО ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА С НЕЯСНИ ИСКАНИЯ ТРЯБВАШЕ ВСИЧКИ ДА ОТИДЕМ ПРЕД РУСКОТО ПОСОЛСТВО. И СЕГА НЕ Е КЪСНО. ДА ИСКАМЕ КОМПЕНСАЦИИ ОТ РУСНАЦИТЕ. ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА СЕГАШНОТО НИ ПОЛОЖЕНИЕ. ДРАСКАЙТЕ ПО СТЕНИТЕ И ОСВИРКАЙТЕ ПОСЛАНИКА ИМ. НЕКА ВИДЯТ ЧЕ СМЕ СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА СТРАНА А НЕ ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ КОЯТО МОГАТ ДА КОМАНДВАТ. ДА ИЗГОНИМ РУСИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! НИКАКВИ ВРЪЗКИ ПОВЕЧЕ С РУСИЯ!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Министър Димитров преди седмица твърдеше съвсем безоснователно, че Украйна била спряла газа. С това твърдение в качеството си на длъжностно лице и и политик от висок ранг смятам, че нанесе ущърб на имиджа на България. Смятам, че направи това, водейки се не от обективно доказани факти, а само по собствените си симпатии към руската страна. Чувствам се засегнат и ощетен от това.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
quote="държавата гарантира влогове до 50 000 евро или 100 000 лева"Тя държавата верно гарантира и ще ги изплати, но някой казва ли ти КОГА ще ги изплати. Дай й достатъчно време и хартия и държавата ще изплати целия свят. Печатаме пари и плащаме - кав е проблема.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХАХАХХАХАХА АХХАХАХАТОЯ ВИЦОВЕ ГОВОРИ. ХАХАХАХ
14
0
 
0
 
! Отговори
до номер 9 и 10 преди 15 години
Номер 7 написал някаква глупост,ама вие нормални ли сте бе хора за какви банкови кризи сънувате!
13
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
EDINSTVENOTO SIGURNO E , CHE KRAJBITE IZOBSHTO NJAMA DA SPRAT . ZASHTO ? ZASHTOTO NJAMA KOJ DA GI SPRE . NE KRADE SAMO TOZI , KOJTO NJAMA VAZMOJNOST . TOVA E ZA SAJALENIE SEGASHNA BALGARIA .
12
0
 
0
 
! Отговори
ЕC преди 15 години
Единственото сигурно е че докато не падне това правителство кражбите няма да спрат. А те сега преди изборите с очератащата се тенденция червените ако не спечелят поне да нямат мнозинство ще бъдат наистина колосалниЕвропейците ни дадоха най-добрия възможен пример какво трябва да се направи в такава ситуация- просто ни спряха всички плащания по проекти. Сега като излезе и доклада за првеждащата се ревизия очаквайте и оше по-фрапантни новини
11
0
 
0
 
! Отговори
fory преди 15 години
A da POPITAM GOSPODATA I DAMITE KOE E SIGURNO V DARZAVATA!!
10
0
 
0
 
! Отговори
вбесен преди 15 години
Първо 9-ти е прав. С това шега не бива! И второ да си чувал че държавата гарантира влогове до 50 000 евро или 100 000 лева?Ето така се правят кризи...добре, че хората не вярват...
9
0
 
0
 
! Отговори
Edin преди 15 години
такива като теб трябва да ви съдят по бързата процедура. Не си играй с огъня, момче.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Премьер-министр Италии Сильвио Берлускони считает, что сыграл важную роль в урегулировании газового спора России и Украины. Премьер также отметил заслуги в разрешении конфликта итальянского правительства и итальянской нефтегазовой компании Eni, сообщает агентство Bloomberg."Крепкая дружба и взаимное уважение, связывающие меня с российским премьером Владимиром Путиным, позволили мне в прошлый четверг, во время наиболее деликатного момента кризиса, когда казалось, что выхода из положения нет, предложить техническое и коммерческое решение, которое разрешило ситуацию", - заявил итальянский премьер-министр.По словам Берлускони, "сегодня можно объявить о конце кризиса прошедших недель, поставившего Европу в затруднительное положение из-за разногласий России и Украины", передает ИТАР-ТАСС. Берлускони выразил особое удовлетворение тем, как "выступила в роли катализатора энергетическая компания Eni (главный управляющий которой Паоло Скарони встречался в Москве с Владимиром Путиным), одна из крупнейших в Европе"."Благополучному разрешению ситуации во многом способствовали итальянское правительство и компания Eni, которые действовали и в дипломатическом, и экономическом планах", - добавил Берлускони."Италии благодаря диверсификации источников поставок энергоносителей и своим запасам, что стало также результатом плодотворной работы ЭНИ и правительства за последний год, ни на минуту не угрожала драматическая ситуация, которую пережили некоторые другие европейские страны" в связи с прекращением поставок из России, заключил Берлускони.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора , теглете си парите. Банките фалират.
6
0
 
0
 
! Отговори
Хмм преди 15 години
И като доставят 123 милиона куб.м. газ на по-ниски цени - кво? Булгаргаз да глътне разликата, нали? Защото няма да го пуснат на нас на по-ниска цена, разбира се!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA A
4
0
 
0
 
! Отговори
EC преди 15 години
тъй като на Г-н Димитров явно паметта е къса (изявленията му през последните седмици съпътстващи газовата криза, които си противоречаха на няколко пъти) нека му припомня как той заедно дружинния ръководител - ватман номер 1 на ребублиата за кой ли път размахваха голи обещания как ще искат компенсации за настъпилата криза. Дали някой им повярва тогава?Ето ви го отговора? Вместо да искаме компенсации от Русия за неполучените количества ОТНОВО ЩЕ ПЛАЩАМЕ за тях !!!NO COMMENT (!!!!) Явно страха от червената московска сопа е по-голям от евопейската.Нека не забравяме и уникалната идея да искаме компенсации от ЕС (!!!!) отново no comment. Интересно дали утре няма да ни поднесат триумфално тази новина? Чакаме с нетърпение новата медийна бомба от г-н министъра.Всъщност на 10.02 той така и така ще бъде ошамарен в Брюксел за 3-4 блок нека поне да има и за какво друго да си отнесе плесниците. Демек като ще е бой да е голям и да е на един път.
3
0
 
0
 
! Отговори
Един луд преди 15 години
Без коментар
2
0
 
0
 
! Отговори
klarita преди 15 години
Този смехотжорен чичко говори нещо за симетричен отговор. ЧУДЯ СЕ, КАК ДА ГО РАЗБИРАМ!
1
0
 
0
 
! Отговори
Edna преди 15 години
И сякаш вече не е интересно на никой...Да спират мазута по-бързо, че в тоя смог в София специално, не се живее.

Спонсорирани публикации